Θερινή Εκπαίδευση Ευελπίδων

Την Κυριακή 26 Ιουλ 2020 ολοκληρώθηκε η θερινή στρατιωτική εκπαίδευση της Σχολής Ευελπίδων, η οποία πραγματοποιήθηκε τη φετινή χρονιά στην περιοχή του Λιτοχώρου και του Υμμητού.

Μετά την ολοκλήρωση του ακαδημαϊκού εξαμήνου, ξεκίνησε η τελευταία περίοδος στρατιωτικής εκπαίδευσης. Με άξονα την άρτια στρατιωτική κατάρτιση, παράλληλα με την πιστή εφαρμογή των μέτρων πρόληψης και αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, η εκπαίδευση διεξήχθη εκ περιτροπής στο Λιτόχωρο και στους χώρους ασκήσεων της Σχολής, εντός των οποίων λαμβάνουν χώρα αντικείμενα όπως τεχνική αναρρίχηση, αποβίβαση από ελικόπτερο τύπου Huey, ΒΜΤΑ, τριβή στην διοίκηση μικρών κλιμακίων μάχης με χρήση όπλων τύπου “airsoft”, θαλασσία εκπαίδευση και τεχνική διάβαση υδάτινου κωλλύμματος. 

Η πληθώρα των αντικειμένων αποσκοπεί στην προσαρμογή του επιπέδου του Ευέλπιδος στις ανάγκες του σύγχρονου επιχειρησιακού περιβάλλοντος, με γνώμονα τη δυναμική σχεδίαση του μέλλοντος. Για την επίτευξη αυτών των στόχων, η επίπονη εκπαίδευση πραγματοποιείται με υψηλό επίπεδο ρεαλισμού και πίεσης, κάτω από τις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν οι μελλοντικοί ηγήτορες του στρατού.