Τελετή Έναρξης Αγώνων Πρωταθλημάτων Στρατιωτικών Σχολών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας για το έτος 2018

2018, Μάρτιος 27 - 12:33μμ

Την Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής η τελετή έναρξης των αγώνων του πρωταθλήματος μεταξύ των Στρατιωτικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας Έτους 2018. Την κήρυξη των αγώνων πραγματοποίησε ο κ. Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος κ. Αλκιβιάδης Στεφανής.

      Η σημασία των προαναφερόμενων αγώνων που τελούνται υπό την αιγίδα του ΑΣΑΕΔ , που φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια στρατιωτικών αθλητικών διοργανώσεων  στις οποίες η Σχολή μετέχει αδιαλείπτως , καταδεικνύει την άρρηκτη σχέση του αθλητισμού και της επιχειρησιακής ετοιμότητας. Η σωματική αγωγή και οι αθλητικοί αγώνες   προάγουν την καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος, της ευγενούς άμιλλας της  ανάπτυξης αγωνιστικού και νικηφόρου φρονήματος, βελτιώνουν την μαχητική ικανότητα και συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της διακλαδικότητας και των ανθρωπίνων σχέσεων.

Στην τελετή, παρέστησαν αντιπροσωπείες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Δντής του ΑΣΑΕΔ καθώς επίσης και εκπρόσωποι πολιτειακών και εκκλησιαστικών αρχών.

Η τελετή περιελάμβανε μεταξύ των άλλων, παρέλαση όλων των συμμετεχόντων στο πρωτάθλημα τμημάτων , επίδειξη της ομάδος πυγμαχίας καθώς επίσης και της Δρίας Επιδείξεως της ΣΣΕ.

 O Αρχηγός ΓΕΣ, κατά την διάρκεια της τελετής συνομίλησε με τους Σπουδαστές των Στρατιωτικών Ακαδημιών της Ολλανδίας, της Ιταλίας, της Ρουμανίας, της Πολωνίας, οι οποίοι παρακολουθούν το πρόγραμμα «Διεθνές Εξάμηνο» (Military Erasmus), που ξεκίνησε στις 26 Φεβρουαρίου 2018 και ολοκληρώνεται στις 13 Ιουνίου 2018.