Συμμετοχή Ευελπίδων στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «International Military Leadership Course» στο Βρότσλαβ της Πολωνίας.

Στο πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας της ΣΣΕ με Στρατιωτικά Ιδρύματα του εξωτερικού και υλοποίησης του προγράμματος του Military Erasmus, η Σχολή συμμετέχει με 2 Ευέλπιδες ΙΙΙης τάξης στο Κοινό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης «International Military Leadership Course», το οποίο διεξάγεται από 23 Ιουν έως 04 Ιουλ 19 από το Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο της Πολωνίας,

 

Το εν λόγω πρόγραμμα αποτελεί στρατιωτική εκπαιδευτική  δραστηριότητα  η οποία επαυξάνει το επίπεδο των στρατιωτικών γνώσεων και εμπειριών των Ευελπίδων και συμβάλλει στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης. Συγκεκριμένα, οι Ευέλπιδες εκπαιδεύονται στις ορεινές στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Πολωνικής Στρατιωτικής Ακαδημίας, οι οποίες βρίσκονται στο Mountain Training Center of Poland - MULF (Ορεινό Κέντρο Εκπαίδευσης Πολωνίας) μαζί με σπουδαστές άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.

Στα αντικείμενα διδασκαλίας-εκπαίδευσης τα οποία εμπεριέχουν εκπαίδευση με όπλα air soft, κατασκευή πρόχειρων έργων επιβίωσης με τη χρήση φυσικών υλικών, στίβος τοπογραφίας 25 χλμ, αποστολές μεταφορά τραυματία κ.α.