Εσωτερικοί στρατιωτικοί, αθλητικοί αγώνες Βελισσαρίου – Παπαρρόδου έτους 2018

2018, Μάιος 13 - 9:39πμ

Την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 διεξήχθησαν στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη Αττικής οι Eτήσιοι Eσωτερικοί Στρατιωτικοί Aθλητικοί Αγώνες <<Βελισσαρίου-Παπαρόδου>>.

  Οι αγώνες είναι αφιερωμένοι στην μνήμη του Ταγματάρχη Πεζικού Βελισσαρίου Ιωάννη και του Ταγματάρχη Πυροβολικού Παπαρόδου Ιωάννη, τα ονόματα των οποίων φέρουν τιμητικά το 1ο και το 2ο Τάγμα Ευελπίδων αντίστοιχα. Πλέον του συμβολικού τους χαρακτήρα έχουν ως σκοπό την διατήρηση των παραδόσεων, της προαγωγής της ευγενούς άμιλλας, της ανάπτυξης του αθλητικού πνεύματος σε συνδυασμό με την βελτίωση της σωματικής αντοχής των Ευελπίδων, της ομαδικής συνεργασίας και την προαγωγής της αυτοπεποίθησης και του «Πνεύματος Μονάδας».

  Κατά τη διάρκεια του αγώνα, τα δύο Τάγματα διαγωνίστηκαν σε στρατιωτικές δεξιότητες-αθλήματα. Ενδεικτικά αναφέρονται ο δρόμος 100 μέτρα οπλίτη, ο δρόμος 200 μέτρων μεταφοράς τραυματία, η λύση-αρμολόγηση οπλοπολυβόλου και η διελκυνστίνδα , που προσομοιάζουν  τις απαιτούμενες δεξιότητες του πεδίου της μάχης. Επίσης διεξήχθησαν και ομαδικά αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο και η καλαθοσφαίριση. Οι υπόψη  αγώνες πραγματοποιήθηκαν στις 08 και 09 Μαίου 2018. Νικηφόρα ομάδα αναδείχθηκε το 1ο Τάγμα Ευελπίδων  ‘’Τχη (ΠΖ) Βελισσαρίου Ιωάννη’’.  

  Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Επιτελάρχη του ΓΕΣ Αντιστράτηγου Αντωνίου Νομικού, του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, πρώην Διοικητών της Σχολής ,των Διοικητών της Σχολής Ικάρων και της Σχολής Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπροσωπείες Αξιωματικών από το ΓΕΣ , μαθητών από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, τη Σχολή Νοσηλευτικής και τη Σχολή Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και καθηγητών και μαθητών από σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.