Επίσκεψη του Αρχηγού Χερσαίων Δυνάμεων της Ρουμανίας στην Ελλάδα

2018, Μάιος 24 - 3:33μμ

Την Τετάρτη 23 Μαίου 2018, ο Αρχηγός των Χερσαίων Δυνάμεων της Ρουμανίας , Υπτγος Ovidiu-Liviu Uifăleanu και ο Στρατιωτικός Ακόλουθος της Ρουμανίας στην Ελλάδα , Σχος Iulian Barbu  επισκέφθηκαν τη Σχολή συνοδευόμενοι από Επιτελείς του ΓΕΣ και ενημερώθηκαν για την οργάνωση και λειτουργία, για τη στρατιωτική και ακαδημαϊκή εκπαίδευση, για τις διεθνείς δραστηριότητες και συνεργασίες καθώς και για τις δράσεις εξωστρέφειας της Σχολής.

           Ο Αρχηγός των Χερσαίων Δυνάμεων της Ρουμανίας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους 8 Ρουμάνους Ευέλπιδες, οι οποίοι φιλοξενούνται στη Σχολή καθώς συμμετέχουν στην εκπαίδευση του Διεθνούς Εξαμήνου. Κατά τη διάρκεια της προαναφερόμενης συνομιλίας επιπλέον, έγινε ανταλλαγή απόψεων για θέματα που αφορούν ευρύτερα στη σημασία της παρεχόμενης εκπαίδευσης για την απόκτηση κοινής Ευρωπαϊκής κουλτούρας, μεταξύ των νέων Αξιωματικών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ασφάλειας και Άμυνας.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιελάμβανε μεταξύ άλλων παρουσίαση – ενημέρωση,  που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο ‘’ΞΗΡΟΣ’’ και ξενάγηση στους χώρους - εγκαταστάσεις της Σχολής. Επίσης πραγματοποιήθηκε επίδειξη από αθλητικές και άλλες ομάδες των Ευελπίδων, όπως η Διμοιρία Επιδείξεων, Ομάδα Αναρρίχησης, Ομάδα Πυγμαχίας, Ομάδας Κολύμβησης Μάχης και αντίστοιχης Ομάδας ‘’Διελκυστίνδας’’ της Σχολής προκειμένου να γίνει κοινωνός της εκπαίδευσης των Ευελπίδων.