Επίσκεψη της Πρέσβειρας της Αυστρίας στην Ελλάδα

2018, Απρίλιος 13 - 11:28μμ

Την Παρασκευή 13 Απριλίου 2018, η Πρέσβειρα και ο Στρατιωτικός Ακόλουθος της Αυστρίας στην Ελλάδα επισκέφθηκαν τη Σχολή και ενημερώθηκαν για την οργάνωση και λειτουργία, για τη στρατιωτική και ακαδημαϊκή εκπαίδευση, για τις διεθνείς δραστηριότητες και συνεργασίες καθώς και για τις δράσεις εξωστρέφειας της Σχολής.

            Η Πρέσβειρα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους τρεις Αυστριακούς Ευέλπιδες, οι οποίοι φιλοξενούνται στη Σχολή καθώς συμμετέχουν στην εκπαίδευση του Διεθνούς Εξαμήνου, μαζί με άλλους αλλοδαπούς Ευέλπιδες, συνολικά δεκαεπτά από πέντε Στρατιωτικές Ακαδημίες του εξωτερικού. Κατά τη διάρκεια της προαναφερόμενης συνομιλίας επιπλέον, έγινε ανταλλαγή απόψεων για θέματα που αφορούν ευρύτερα στη σημασία της παρεχόμενης εκπαίδευσης για την απόκτηση κοινής Ευρωπαϊκής κουλτούρας, μεταξύ των νέων Αξιωματικών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ασφάλειας και Άμυνας.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιελάμβανε μεταξύ άλλων παρουσίαση – ενημέρωση,  που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο ‘’ΞΗΡΟΣ’’ και ξενάγηση στους χώρους - εγκαταστάσεις της Σχολής. Επίσης πραγματοποιήθηκε επίδειξη από αθλητικές και άλλες ομάδες των Ευελπίδων, όπως η Διμοιρία Επιδείξεων, Ομάδα Αναρρίχησης, Ομάδα Πυγμαχίας και αντίστοιχης Ομάδας ‘’Διελκυστίνδας’’ της Σχολής προκειμένου να γίνει κοινωνός της εκπαίδευσης των Ευελπίδων.