Διεθνής Δραστηριότητα «Διεθνές Συνέδριο Στρατιωτικών Ακαδημιών»

Στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την ανταλλαγή νέων Αξιωματικών «Military Erasmus», αντιπροσωπεία από τη Σχολή συμμετείχε στο διεθνές Συνέδριο Στρατιωτικών Ακαδημιών το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Δημοσίων Υπηρεσιών της Ουγγαρίας από 18 έως 21 Ιουνίου 2018 στην πόλη της Βουδαπέστης.

Στο συνέδριο παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από σχεδόν όλες τις Ευρωπαϊκές Στρατιωτικές Ακαδημίες εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Άμυνας και Ασφάλειας (ESDC) καθώς και καλεσμένοι από τις Στρατιωτικές Ακαδημίες Ηνωμένων Πολιτειών, Καναδά και Νοτίου Αφρικής.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν διαλέξεις/ομιλίες επί θεμάτων στρατιωτικής εκπαίδευσης, Ευρωπαϊκής Ασφάλειας και Αμυντικής Πολιτικής, καθώς και συμμετείχαν σε ομάδες εργασίας για την ανάπτυξη νέων εκπαιδευτικών θεματικών (common modules) για τις ανάγκες εκπαίδευσης νέων αξιωματικών.

Στο ανωτέρω πλαίσιο, εκπρόσωπος της Σχολής, παρουσίασε τα συνολικά αποτελέσματα του προγράμματος «Διεθνούς Εξαμήνου» που εφαρμόστηκε στη Σχολή από 26 Φεβ έως 13 Ιουν  2018, λαμβάνοντας θετικά σχόλια από τους συμμετέχοντες και επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο την αδιάλειπτη και ενεργή παρουσία της σε διεθνές επίπεδο.