Χαιρετισμός του Διοικητή της Σχολής Υποστράτηγου Γεώργιου Κωστίδη

Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων αποτελεί το αρχαιότερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας, με ιστορία που ξεκινάει με την ίδρυση του νεοσύστατου ελληνικού κράτους το 1828.

 Σε όλο το ιστορικό βάθος, κύριο μέλημα της Σχολής ήταν και είναι η καλλιέργεια ιδανικών, που συγκροτούν τον χαρακτήρα του Εύελπι, με πρώτιστο την φιλοπατρία, την προσήλωση στο ύψιστο καθήκον απέναντι στην Πατρίδα, παράλληλα με την ευσυνείδητη πειθαρχία, την αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο, την καρτερία και την επιμονή προς την επίτευξη του στόχου.

Οι Εύελπιδες, απαντώντας σε όλα τα προσκλητήρια του έθνους, έχουν αποδώσει βαρύ φόρο αίματος σε όλες τις μάχες του νεοελληνικού κράτους, αποκτώντας περίοπτη θέση στο πάνθεον των ηρώων, ενώ εξακολουθούν να φέρουν τον όρκο- υπόσχεση ότι θα ανταποκριθούν στο έπακρο σε κάθε ανάλογη περίπτωση που θα χρειαστεί.

Αναπόσπαστο κεφάλαιο της Σχολής, αποτελεί η στρατιωτική εκπαίδευση, η οποία διακρίνεται λόγω της ενσωμάτωσης σε αυτήν σύγχρονων τεχνικών, με σεβασμό στις παραδόσεις του Ελληνικού Στρατού. Ο τομέας αυτός ενισχύεται διαρκώς, μέσω της συνεργασίας με ξένους φορείς και στρατιωτικά ιδρύματα, αλλά, κυρίως, χάρη στη συνεχή προσπάθεια και ζήλο που επιδεικνύουν οι Ευέλπιδες και το προσωπικό της Σχολής.

Παράλληλα, με σεβασμό στο επιστημονικό της παρελθόν, η Σχολή μετεξελίσσεται με αλματώδεις ρυθμούς στο ακαδημαϊκό σκέλος, μέσω της συνεχούς αναβάθμισης των τομέων διδασκαλίας αλλά και των μεταπτυχιακών προγραμμάτων που παραδίδει.

Οι παραπάνω πυλώνες, η διαμόρφωση χαρακτήρα, καθώς και το στρατιωτικό και ακαδημαϊκό σκέλος, που διαμορφώνουν την ΙΔΕΑ του Εύελπι, αποτελούν τον πρωταρχικό στόχο του προσωπικού της Σχολής και συντελούν στη διαμόρφωση του αξιακού συστήματος, που χαρακτηρίζει όλους όσους αποφοιτήσαμε από τη Σχολή. Η Σχολή εξακολουθεί να αποτελεί το λίκνο των καλών ελπίδων του έθνους, της αέναης προσπάθειας για εξέλιξη και φάρο ανιδιοτελούς αγάπης για την πατρίδα.

Σχολή