Δραστηριότητες

Νοέμβριος 11, 2019

Την Πέμπτη 07 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το «3ο Διεθνές Συνέδριο Χερσαίων Δυνάμεων», με θέμα «Η Χερσαία Ισχύς και η Εξέλιξη του Ελιγμού  στον 21ο Αιώνα». Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία του Γενικού Επιτελείου Στρατού και του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου.

  

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος κήρυξε την έναρξη του Συνεδρίου, ενώ απήυθυνε χαιρετισμό ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Πτέραρχος (Ι)...

Νοέμβριος 07, 2019

Η Σχολή στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας της με τη Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ (USMA) συμμετείχε με αντιπροσωπεία 2 Ευελπίδων στο συνέδριο «Student Conference on US Affairs 71st » (SCUSA 71st) που πραγματοποιήθηκε  από 30 Oκτ έως 02 Νοε 19 στη Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ (USMA).

 

Στο ανωτέρω συνέδριο συμμετείχαν 200 σπουδαστές προερχόμενοι από 125 εκπαιδευτικά ιδρύματα των ΗΠΑ και του εξωτερικού. Το κύριο θέμα του συνεδρίου ήταν «Advancing the National Interest : The Intersection of Domestic Politics and American Foreign Policy» και μεταξύ των ομιλητών συμπεριλαμβάνονται...

Νοέμβριος 05, 2019

Η Σχολή στο πλαίσιο του προγράμματος διμερούς συνεργασίας του ΓΕΕΘΑ, υποδέχθηκε την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, επίσημη αντιπροσωπεία από το Μαυροβούνιο αποτελούμενη από δύο εκπροσώπους του Υπουργείου Άμυνας του Μαυροβουνίου.

 Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Σχολής, ενημέρωση σχετικά με τις δραστηριότητες και το ακαδημαϊκό πρόγραμμα της Σχολής και επικοινωνία με τους αλλοδαπούς σπουδαστές του Μαυροβουνίου στη Σχολή προκειμένου η αντιπροσωπεία να γίνει κοινωνός τυχόν θεμάτων που άπτονται αρμοδιότητάς της.

Οκτώβριος 22, 2019

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 διεξήχθη ο 8ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης 2019, με διοργανωτή τον ΜΕΑ ΤΡΙΤΩΝ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ). Στον υπόψη αγώνα η Σχολή συμμετείχε με αντιπροσωπεία 1 Αξκού και 37 Ευελπίδων.