Δραστηριότητες

Αύγουστος 06, 2019

Στο πλαίσιο συνεργασίας με κοινωνικούς και αθλητικούς φορείς, κατόπιν αιτήσεως της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βόλεϊ και σχετικής έγκρισης του ΓΕΣ, φιλοξενήθηκαν και διέμειναν στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ευελπίδων, οι Εθνικές ομάδες Παίδων/Παμπαίδων κατά το χρονικό διάστημα από 15 έως 28 Ιουλίου 2019, με σκοπό την αποκατάσταση αλλά και την αθλητική προετοιμασία των ομάδων ενόψει των επικείμενων αθλητικών τους υποχρεώσεων.

Αύγουστος 02, 2019

Στο πλαίσιο της στρατηγικής διεθνοποίησης της εκπαίδευσης η Σχολή πραγματοποιεί ανταλλαγές μαθητών με τη Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ (United States Military Academy – USMA). Στο πλαίσιο αυτό, η Σχολή συμμετείχε με τρείς (3) Ευέλπιδες ΙΙας τάξης στo πρόγραμμα θερινής διαβίωσης: «Cadet Field Training (CFT)», διάρκειας ενός μηνά το οποίο πραγματοποιήθηκε από 28 Ιουν έως 28 Ιουλ 19 στην έδρα της USMA – WEST POINT (ΝΥ).

 

Η εν λόγω διεθνής στρατιωτική θερινή διαβίωση περιελάμβανε αντικείμενα εκπαιδεύσεως όπως,

 

(1)Τοπογραφία (Land Navigation)

(2) Μηδενισμός και...

Αύγουστος 02, 2019

Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στο πλαίσιο υλοποίησης της αποστολής της, και της παραγωγής μαχητών – ηγητόρων, εφαρμόζει σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ιεραρχίας, ένα αναβαθμισμένο και δυναμικό πρόγραμμα στρατιωτικής εκπαίδευσης, που εκτελείται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους παράλληλα με την ακαδημαϊκή και ολοκληρώνεται με την θερινή εφαρμοσμένη στρατιωτική εκπαίδευση στην περιοχή Λιτοχώρου.

 

Στο πλαίσιο αυτό για πρώτη φορά αυτή τη χρονιά, εφαρμόσθηκε μία εξαιρετικά απαιτητική επιχειρησιακή και εκπαιδευτική διαδικασία αξιολόγησης του συνόλου των Ευελπίδων όλων των τάξεων με...

Ιούλιος 19, 2019

Στο πλαίσιο της διεθνούς σύμπραξης «International Military Leadership Academy»  της ΣΣΕ με τη Στρατιωτική Ακαδημία της Πολωνίας και της Πορτογαλίας, η Σχολή συμμετέχει με 16 Ευέλπιδες ΙΙΙης τάξης σε εκπαίδευση που διεξάγεται από 14 έως 28 Ιουλ 19 στο Βρότσλαβ της Πολωνίας.

 Στο πλαίσιο του ανωτέρω προγράμματος οι Ευέλπιδες, συμμετέχουν σε πρακτικό και θεωρητικό καθημερινό πρόγραμμα εκπαίδευσης μαθητών (blended mobility) το οποίο πραγματεύεται τις παρακάτω θεματικές ενότητες:

 Ηγεσία και Επικοινωνία (Leadership Communication)

Διαχείριση Άγχους (Stress Management...