Δραστηριότητες

Απρίλιος 16, 2018

Στο πλαίσιο της συνεργασίας και της ανάπτυξης στενότερων σχέσεων της Σχολής με Στρατιωτικές Ακαδημίες του εξωτερικού, 2 αντιπροσωπείες Αξκών και Ευελπίδων επισκέφθηκαν τη Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ (West Point). Ειδικότερα, η 1η αντιπροσωπεία αποτελούμενη από 2 Ευέλπιδες επισκέφθηκε την Ακαδημία από 06-15 Απρ 18 στο πλαίσιο του προγράμματος Foreign Academy Exchange (FAE), κατά τη διάρκεια του οποίου μαθητές ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της και ενημερώθηκαν για την ιστορία, την οργάνωση και τη λειτουργία της. Επιπλέον, η 2η  αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από έναν...

Απρίλιος 16, 2018

     Την Κυριακή 15 Απριλίου 2018, πραγματοποιήθηκε στα Χανιά ο 3ος Μαραθώνιος Κρήτης , αφιερωμένος στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη , στον οποίο συμμετείχαν , ο Διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, 1 Αξιωματικός και αντιπροσωπεία 23 Ευελπίδων. Η συμμετοχή της Σχολής, για πρώτη φορά στην υπόψη διοργάνωση, υλοποιήθηκε  στο πλαίσιο της εξωστρέφειας , της προαγωγής του αθλητικού ιδεώδους  και ευρύτερα  του εορτασμού των 190 ετών από την ίδρυσή της.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων , 7 Δήμων της Κρήτης και του...

Απρίλιος 13, 2018

Την Παρασκευή 13 Απριλίου 2018, η Πρέσβειρα και ο Στρατιωτικός Ακόλουθος της Αυστρίας στην Ελλάδα επισκέφθηκαν τη Σχολή και ενημερώθηκαν για την οργάνωση και λειτουργία, για τη στρατιωτική και ακαδημαϊκή εκπαίδευση, για τις διεθνείς δραστηριότητες και συνεργασίες καθώς και για τις δράσεις εξωστρέφειας της Σχολής.

            Η Πρέσβειρα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους τρεις Αυστριακούς Ευέλπιδες, οι οποίοι φιλοξενούνται στη Σχολή καθώς συμμετέχουν στην εκπαίδευση του Διεθνούς Εξαμήνου, μαζί με άλλους...

Απρίλιος 10, 2018

Στο πλαίσιο του εορτασμού των Άγιων Ημερών του Πάσχα αντιπροσωπείες Ευελπίδων επισκέφθηκαν κατά τη διάρκεια της εορταστικής τους αδείας, τις έδρες των   Σχηματισμών, στην περιοχή καταγωγής τους, όπου υπέβαλαν ευχές στη Διοίκηση και στο Επιτελείο του κάθε Σχηματισμού. Κατ’ αντιστοιχία οι Ε/Κ Ευέλπιδες επισκέφθηκαν για υποβολή ευχών το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς.