Δραστηριότητες

Μάρτιος 15, 2019

Την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019 επισκέφθηκε στο πλαίσιο εκπαιδευτικής συνεργασίας την Σχολή, ο ΑΚΑΜ των ΗΠΑ με τον επιτελή του Office of Defence Cooperation (ODC) της Αμερικάνικης Πρεσβείας και αντιπροσωπεία 5 σπουδαστών και 1 καθηγητή της Στρατιωτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ (USMA) West Point. Την τρέχουσα περίοδο παράλληλα με την προαναφερόμενη δράση , επισκέπτονται την ΣΣΕ 2 σπουδαστές της USMA για 1 εβδομάδα στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Foreign Academy Exchange Program. Οι προαναφερόμενες δράσεις εντάσσονται στο πλαίσιο υλοποίησης του στόχου διεύρυνσης της συνεργασίας μεταξύ των 2...

Φεβρουάριος 19, 2019

Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκε στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, ο Αγώνας Ανωμάλου Δρόμου με την επωνυμία «International Day of Military Sport 2019», στον οποίο η Σχολή συμμετείχε με αντιπροσωπεία 2 Αξιωματικών και 12 Ευελπίδων. Ο υπόψη αγώνας διοργανώθηκε από το ΑΣΑΕΔ, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Στρατιωτικού Αθλητισμού, όπως καθιερώθηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Στρατιωτικού Αθλητισμού (ΔΣΣΑ – CISM). Στην προαναφερθείσα δραστηριότητα, η Σχολή διακρίθηκε καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στην ομαδική κατάταξη των 10.000 μ. σπουδαστών του πρωταθλήματος των...

Ιανουάριος 15, 2019

Την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκε, στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), στη Βάρη Αττικής, ενημερωτική διάλεξη στους Ευέλπιδες της ΙΙΙης και ΙVης Τάξης, με θέμα «Ο Ηγέτης Καθοδηγεί, Διαμορφώνει, Εμπνέει».

Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Επιστράτευσης (Α4) του Γενικού Επιτελείου Στρατού, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επιμόρφωσης των Ευελπίδων, επιδιώκοντας ταυτόχρονα μία διαφορετική προσέγγιση του εφεδρικού δυναμικού της χώρας, χρησιμοποιώντας την εμπειρία αυτών για άντληση προβληματισμών και διδαγμάτων.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε υπό μορφή...

Δεκέμβριος 31, 2018

Στο πλαίσιο εορτασμού των      Χριστουγέννων και του νέου έτους, Αντιπροσωπείες Ευελπίδων επισκέφτηκαν κατά την εορταστική τους άδεια, τους Σχηματισμούς στην περιοχή καταγωγής τους, όπου αντάλλαξαν ευχές με τη Διοίκηση και το Προσωπικό του κάθε Σχηματισμού .